Delo z mladimi

Zavedamo se, da so mladi prihodnost naše družbe, zato smo prepričani, da je delu z mladimi treba nameniti veliko pozornosti. Lovci mlade obiskujemo v šolah in vrtcih, kjer jih seznanjamo z lovstvom in njegovo naravovarstveno vlogo, organiziramo lovske tabore, razpisujemo literarne razpise, sodelujemo pri izvedbi šolskih lovskih krožkov, izdajamo plakate in različne publikacije ter pripravljamo druge projekte za mlade.

Izhodiščne teze dela z mladimi

Mladi in lovstvo 2013

Mladi in lovstvo 2015

Maja in Marko.PDF

VABILO K USTVARJANJU FOTOGALERIJE

Spoštovane lovke, lovci in drugi ljubitelji narave,

vabimo vas, da s svojimi fotografijami pomagate ustvarjati fotogalerijo na spletni strani LZS, v zavihku Delo z mladimi.

V poštev pridejo izvirni posnetki iz živalskega in rastlinskega sveta, lovskih opravil, lovskih naprav in pripomočkov, lovskih psov, bolezenskih sprememb in poškodb pri divjadi, sledove prisotnosti divjadi v okolju …; dobrodošli so tudi fotografski utrinki, ki se nanašajo na lovsko kulturo, vplive človeka na naravno okolje, ipd.

Poleg ogledovanja zanimivih posnetkov, fotogalerija omogoča izmenjavo in koriščenje slikovnega gradiva za predstavitve pomena in vloge lovstva različnim starostnim skupinam mladih in drugi zainteresirani javnosti. Fotografije so prosto dostopne, izvor pa dokazuje logotip (»zlatorogec« v levem zgornjem kotu) in začetnica imena in priimek avtorja (v desnem spodnjem kotu).

Za objavo v fotogaleriji pridejo v poštev fotografije v formatu JPG, v nezmanjšani resoluciji (velikosti najmanj 1200 pixlov), njihova vsebina pa mora biti v skladu s pričakovanimi lovsko-etičnimi standardi. Fotografija mora biti opremljena z naslovom in podatki o avtorju. Pošljete jih lahko na naslov lzs@lovska-zveza.si s pripisom za fotogalerijo Mladi in lovstvo.

S posredovanjem fotografij v »fotogalerijo Mladi in lovstvo« se avtor odpoveduje avtorskemu honorarju in se strinja z njihovo uporabo za različne oblike seznanja mladih z naravo in lovstvom.

Skrbnik fotogalerije je Komisija mladi in lovstvo, ki si na predlog urejevalca spletne strani pridržuje pravico zavrniti objavo lovsko neetičnih ali drugih splošno moralno nesprejemljivih prizorov.

Komisija Mladi in lovstvo pri LZS, zanjo: Marko MALI, l.r.