46. SLPZR - Praznik lovske kulture - zloženka

Uvod v 46. Srečanje lovskih rogistov in pevskih zborov - PRAZNIK LOVSKE KULTURE

Spoštovani nastopajoči, res zelo cenim vse, ki se v današnjem času hočejo ukvarjati tudi z lovsko kulturo. Nimam namena govoriti o tem, da bi vas prepričeval o pomenu, o žlahtnosti itn. Vem, da imate to razčiščeno, kajti do sedaj ste opravili ogromno zastonjkarskega dela, ki pa ni nagrajeno drugače kot z otroškim nasmehom in aplavzom zadovoljnega gledalca. Žal je na takšnem nivoju današnji dan vsa kultura, ki ni direktno pripeta na državne jaslice.

Rad pa bi vam nekaj povedal o organizatorju letošnjega, že kar 46. srečanja lovskih rogistov in pevcev v Dravogradu, 29. 6. 2019. Že nekaj let so tudi na našo Koroško lovsko zvezo prihajale pobude, da bi spet organizirali srečanje lovskih rogistov in pevcev. Takšna srečanja so v preteklosti na Koroškem že bila, vendar v nekoliko drugačni obliki. V lanskem letu pa smo se odločili. Sprejmemo.

Za kraj srečanja smo si izbrali Dravograd, ki je nekako središče Koroške in njenih devetnajstih lovskih družin. Dravograd ravno v teh dneh slavi občinski praznik in ideja je bila, da bi PRAZNIK LOVSKE KULTURE praznovali v okviru praznovanj Občine Dravograd. Županja Marijana Cigala je bila nad idejo navdušena. Kar na besedo je bil sklenjen dogovor o uporabi dvorane in o osebju, ki nam bo pomagalo.
Za samo organizacijo je bilo potrebno izmed 1200 koroških lovcev izbrati kar precej tistih, ki bodo pri sami organizaciji prireditve nosili glavno breme. V prvi vrsti so lovci iz Dravograda, iz njihovih treh Lovskih družin, LD Bukovje, LD Dravograd in LD Libeliče.

Predsednik Koroške lovske zveze Janez Švab

Več o prireditvi in nastopajočih:

PRAZNIK LOVSKE KULTURE 2019 - ZLOŽENKA