Razsodišče

Razsodišče odloča o ravnanju članice LZS, ki ni v skladu s cilji in nalogami LZS, in o ravnanju, ki pomeni hujšo kršitev članskih obveznosti. Za hujšo kršitev članskih obveznosti šteje predvsem delovanje članice v nasprotju s cilji in nalogami ter opredeljenimi programskimi usmeritvami LZS ali delovanje, ki pomeni očitno kršenje pravil ter drugih splošnih aktov LZS in sklepov njenih organov, če takšno ravnanje onemogoča ali bistveno otežuje delovanje organov LZS, sodelovanje LZS z državnimi organi in lovskimi organizacijami ali če takšno delovanje škoduje javni podobi LZS in lovstva. Razsodišče je pristojno tudi za reševanje sporov med članicami, kadar se s tem strinjajo vsi udeleženci v sporu. Pri tem si razsodišče prizadeva doseči poravnavo, ki je zavezujoča za vse udeležence v sporu. Razsodišče šteje devet članov, ki jih izvoli občni zbor. V postopkih odloča razsodišče v senatu treh članov, ki jih za vsak primer posebej imenuje predsednik razsodišča.

Člani razsodišča

Predsednik:
Branko Reisman

Podpredsednik:

Člani Razsodišča LZS:

Maja Brunskole, Aleksander Debevec, Franc Koščak, Branko Kuzma, Tomaž Lah, Zvone Pavlin, Dušan Ravnihar, Branko Reisman in Jure Skobir.