Tečajniki ZLD Kočevje na zaključni ekskurziji za lovske čuvaje

Na ekskurzijo, kot del praktičnega dela izpita za lovskega čuvaja so se 23. junija opravili tudi tečajniki iz ZLD Kočevje. Na pot so iz Kočevja  krenili že ob 5. uri zjutraj.

Foto: Gregor Bolčina

Čez Sodražico so nadaljevali do Bloške police, Unca, Postojne do Mašuna. Po kratkem odmoru so poslušali predavanje Lea Fabianija o pravilnih postopkih pri delu s psom krvosledcem, nato pa si ob strokovnem komentarju še praktično ogledali pravilne postopke pri iskanju obstreljene divjadi, ki jih je predstavil Uroš Grželj.

Foto: Gregor Bolčina
Foto: Gregor Bolčina

Sledila je predstavitev Lovišča s posebnim namenom (LPN Jelen) in raziskovalnih projektov (medved, volk, ris …) s strani vodje LPN Petra Krme. Nato je Jožef Gril predstavil oponašanje jelenjega rukanja. Tečajniki so obhodili gozdno učno pot in prisluhnili paberkom iz preteklosti o nastanku Mašuna, naseljevanju jelenjadi, gamsov, bezoark …, o varovanju medvedov in o medvedovih spomenikih. Po kosilu jih je pot vodila proti vzhodu, kjer so si v Kozariščah ogledali še Notranjsko lovsko in polharsko zbirko ter grad Snežnik.

Gregor Bolčina

Shrani permalink.

Comments are closed.