Izbrane območne zveze, ki bodo prejele sredstva za izvedbo dodatnih usposabljanj na področju lovske kinologije

Komisija za lovsko kinologijo LZS je na 3. izredni seji dne 4. 9. 2024 na podlagi ugotovitev delovne skupine, zadolžene za pregled prijav na letošnje dodatne razpise za usposobljene članice na področju lovske kinologije, pregledala prijave ter potrdila območne lovske zveze, upravičene do prejema sredstev za izvedbo.

Foto: Gregor Bolčina

Dodatne razpise je komisija pripravila zaradi velikega števila prijav (povpraševanja) za izvedbo določenih usposabljanj in pomanjkanja prijav na razpise, za katere komisija meni, da so ključni za razvoj lovske kinologije. Odločitve so temeljile na objektivni presoji ter na podlagi izpolnjevanja razpisnih pogojev. Seznam območnih lovskih zvez, ki so upravičene do prejema sredstev za izvedbo posameznega razpisa navajamo spodaj:

Naziv razpisaIzbrana usposobljena članica (OZ)
Razpis usposabljanja za vodnike lovskih psov v nudenju prve pomoči 2024 – v živoZLD Prekmurje, Brkinsko Kraška ZLD in ZLD Ljubljana
Razpis usposabljanje vodnikov psov krvosledcev 2024 – začetniZLD Notranjske, ZLD Novo Mesto, ZLD Kočevje in ZLD Prlekije
Razpis usposabljanje vodnikov psov krvosledcev 2024 – nadaljevalniNa razpisu ni bila izbrana nobena prijaviteljica

Zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev prijavljenih članic na nadaljevalnem usposabljanju za vodnike psov krvosledcev je komisija sklenila, da preostala sredstva iz omenjenega razpisa prerazporedi na začetno usposabljanje za vodnike psov krvosledcev. S tem smo omogočili prejem sredstev več območnim lovskim zvezam, saj smo na omenjeno usposabljanje prejeli veliko prijav.

Območne lovske zveze, ki so prejele sredstva za izvedbo, komisija poziva, da se pri izvedbi držijo razpisa, ki določa pogoje izvedbe.

Lovsko kinološki pozdrav!

Komisija za lovsko kinologijo LZS

Shrani permalink.

Comments are closed.