Delovni posvet z lovskim inšpektorjem

Na sedežu zveze lovskih družin (ZLD) Prlekije je 25. septembra potekalo delovno srečanje med člani ZLD Prlekije in lovskim inšpektorjem Sebastijanom Soršakom. Srečanja so se udeležili predsedniki osmih lovskih družin, združenih v ZLD Prlekije, tajniki, gospodarji, pogodbeni lovski čuvaji in usposobljene osebe (pregledniki divjačine).

Foto: Andrej Rugole

Namen delovnega razgovora je bil obnoviti in osvežiti znanja, ki se nanašajo na izvedbe jesenskih lovov ter pravilnega označevanja in izpolnjevanja spremne dokumentacije in evidenc pri uplenjeni visoki divjadi.

Obnovili smo naloge in pooblastila lovskega čuvaja, vodenje dnevnika lovskega čuvaja, pomen lovske izkaznice in orožnega lista. Pogovarjali smo se o problematiki divjadi iz obor, o pravilnem pristopu pri obravnavanju škod po divjadi, o izvajanju skupnih jesenskih lovov, o realizaciji biotehničnih del v loviščih in lovskoupravljavskih načrtov (LUN), pa tudi o evidentiranju krmišč in visokih prež v aplikaciji LIS ter obravnavali načrt ravnanja v primeru izbruha afriške prašičje kuge … Seznanjeni smo bili tudi z nekaterimi novostmi s področja veterinarske inšpekcije in napovedanimi kontrolami v loviščih s strani lovske inšpekcije.

Foto: Andrej Rugoel

Štirideset udeležencev delovnega razgovora je z velikim zanimanjem poslušalo izvajanje lovskega inšpektorja Soršaka. V razpravi in vprašanjih, ki so kar deževala, pa je bilo razčiščenih tudi nekaj nejasnosti. Tovrstno  delovno srečanje je naletelo na dober in pozitiven odziv med članstvom, zato smo se dogovorili, da ga ponovimo tudi v naslednjem letu.

Andrej Rugole, ZLD Prlekije