Usposabljanje starešin lovskih družin

Komisija za izobraževanje LZS je izvedla dve celodnevni izobraževanji za starešine oziroma odgovorne osebe lovskih družin. Prvo izobraževanje je potekalo 18. maja v Novem mestu, drugo pa 1. junija v Šmarjah pri Kopru. Obe sta bili dobro obiskani.

Usposabljanje starešin LD v Lovskem centru Lovske zveze Koper. Foto: Gregor Bolčina

Vodenje lovske družine je kompleksna in zahtevna ter odgovorna funkcija, zato so se udeleženci izobraževali na področju zakonodaje, finančnega poslovanja lovskih družin, komuniciranja z javnostmi in lovskoupravljavskega načrtovanja ter o psiholoških vplivih in vidikih uporabe strelnega orožja na družbo in na posameznika. Predstavitvam je sledila diskusija. Usposabljanj sta se udeležila tudi predsednik Komisije za izobraževanje Ivan Žižek in predsednik LZS Alojz Kovšca.

Na podlagi mnenj in tudi izpolnjenih anketnih vprašalnikov udeležencev usposabljanja, ugotavljamo, da so tovrstna izobraževanja nujno potrebna, zato bomo z njimi nadaljevali že jeseni. Upoštevali pa bomo tudi prejeta mnenja glede vsebine in izvedbe izobraževanj.