Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2024 in na tarčo bežečega merjasca – URADNI REZULTATI

Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje je na Pragerskem v času od 13. do 14. septembra izvedla Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2024 in na tarčo bežečega merjasca.

Foto: Bojan Gorenc

13. septembra je bil uradni trening in tradicionalna razstava orožja in lovske opreme, na kateri so sodelovala podjetja OPTICS TRADE d.o.o., SLOVARMS d.o.o., , HAMEX d.o.o., RWS Ammunition, CARL ZEISS d.o.o., ARTEMIS FSH d.o.o., VARNOST SHOP d.o.o. in Jerman – i d.o.o.

14. septembra je potekalo Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2024, na kateri je od prijavljenih 90 strelcev sodelovalo 86 strelcev in tri strelke iz štirinajstih območnih zvez. Državno prvenstvo je svečano odprl predsednik LZS Alojz Kovšca, prireditev pa je popestril naš zlati paraolimpijec Franček Gorazd Tiršek.

Ne glede na to, da je letošnje državno prvenstvo potekalo v deževnem vremenu, so strelci prikazali odlične rezultate.

REZULTATI DP v strelski kombinaciji 2024 in na tarčo bežečega merjasca

Rezultati tekmovanja:

DRŽAVNO PRVENSTVO V VELIKI KOMBINACIJI 2024 – posamezno

• 1. mesto Sadek Boštjan, Maribor (382 točk),
  • 2. mesto Garmut Nejc, Maribor (378 točk)
  • 3. mesto Hlebš Nejc, Zasavje (378 točk)

DRŽAVNO PRVENSTVO V VELIKI KOMBINACIJI 2024 – ekipno

• 1. mesto Maribor (1.124 točk)
  • 2. mesto Zasavje (1.111 točk)
  • 3. mesto Savinsko – Kozjanska (1.090 točk)

DRŽAVNO PRVENSTVO V BEŽEČEM MERJASCU 2024 – posamezno

• 1. mesto Verboten Aljaž, Savinsko – Kozjanska (85 točk)
  • 2. mesto Hlebš Matjaž, Zasavje (85 točk)
  • 3. mesto Garmut Maks, Maribor (83 točk)

DRŽAVNO PRVENSTVO V BM 2024 – ekipno

• 1. mesto Maribor (232 točk)
  • 2. mesto Zasavje (217 točk)
  • 3. mesto Novo mesto (206 točk)

Na državnem prvenstvu so nastopale tudi tri strelke. Pravila za izvedbo državnega prvenstva določajo najmanj pet tekmovalcev, zato smo se odločili, da strelke proglasimo in jim za spodbudo podelimo praktične nagrade.

Foto: Bojan Gorenc
  • 1. mesto Ule Alenka, ZLDN (279 točk)
  • 2. mesto Martinčič Andreja, Novo mesto (252 točk)
  • 3. mesto Janja Križan, Maribor (247 točk)

MOJSTER STRELEC 2024

• mojster strelec – golobi: Sadek Boštjan, Jerovšek David, Sadek Leon, Garmut Nejc, Travner Miha, Makuc Evgen, Škrlj Janez, Molka Boris, Ostanek Franci, Hlebš Nejc, Miketič Gregor in Žehelj Dušan.
  • mojster strelec – krogla: Sadek Marijan, Štefančič Jože,  Rožman Marko,  Avsenek Lovrenc, Finkšt Miha, Hriberšek Uroš, Jerovšek David, Sadek Boštjan, Garmut Nejc, Pogorilić Zlatko, Vidmar Franci, Hlebš Matjaž, Miketič Gregor, Garmut Maks, Štern Janez, Garmut Jan, Kovačič Rudolf, Strosar Tine, Travner Miha in Hlebš Nejc.

Zahvaljujem se vsem sodelujočim sodnikom, lovskim pripravnikom in strelcem za kulturno in športno obnašanje ter sponzorjem, ki so omogočili, da se je uspešno končalo še eno državno prvenstvo.

Matija Janc, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje