LD Javornik Postojna 1. mesto v kuhanju golaža

V Sloveniji 15. maja obeležujemo Dan Slovenske vojske in ob tej priložnosti pripadnice in pripadniki Slovenske vojske tradicionalno odprejo vrata vojašnic po vsej Sloveniji.

Glavna kuharja LD Javornik Postojna ob podelitvi priznanja. Foto: Tjaša Žgur

Med 12. aprilom in 14. septembrom letos so (nekatere še bodo), vojašnice po Sloveniji počastile dan ohranjanja vrednost osamosvojitvenih prizadevanj s pripravo pestrih programov za vse obiskovalce. V Vojašnici barona Andreja Čehovina v Postojni so 18. maja na dnevu odprtih vrat poleg statične in dinamične predstavitve vojaške opreme, oborožitve ter vojnih vozil organizatorji namenili veliko pozornosti predstavitvi organizacij in društev, s katerimi sodeluje Slovenska vojska.

K sodelovanju je že tradicionalno pristopila Lovska družina (LD) Javornik Postojna. Lovska kuharska ekipa se je pomerila v kuhanju golaža z drugimi kuharskimi ekipami različnih organizacij in društev ter vojaškimi kuharji. Po mnenju strokovne komisije si je na letošnjem dnevu odprtih vrat v Postojni kuharska ekipa LD Javornik Postojna prislužila 1. mesto v kuhanju golaža.

Nož in kuhalnico sta ob podpori lovčevih žena spretno vihtela Ljubomir Stamenkovič in Jernej Žgur. Deležna sta bila tudi podpore ostalih članov lovske družine in okoliških lovskih družin, ki so s svojo prisotnostjo in udeležitvijo na dnevu odprtih vrat prispevali k poudarjanju pomembnosti sodelovanja lovcev z različnimi organizacijami iz lokalnega in širšega okolja.

Tjaša Žgur

Shrani permalink.

Comments are closed.