Znane prve območne lovske zveze, ki bodo prejele sredstva za izvedbo usposabljanj na področju lovske kinologije

Komisija za lovsko kinologijo LZS je na 2. izredni seji 9. julija na podlagi ugotovitev delovne skupine, zadolžene za pregled prijav na letošnje razpise za usposobljene članice za razpise na področju lovske kinologije, pregledala prijave ter potrdila območne lovske zveze, upravičene do prejema sredstev za izvedbo.

Foto: Pixabay

Komisija je pri odločitvah delovala objektivno ter izhajala iz razpisnih pogojev. Seznam območnih lovskih zvez, ki so upravičene do prejema sredstev za izvedbo posameznega razpisa navajamo spodaj:

Razpisali dodatna usposabljanja

Zaradi velikega števila prijav (povpraševanja) za izvedbo določenih usposabljanj in pomanjkanja prijav na razpise, za katere komisija meni, da so ključni za razvoj lovske kinologije, bo komisija v prihodnjih dneh razpisala dodatna usposabljanja.

Pri tem apeliramo na vse območne lovske zveze, naj razpise pregledajo in presodijo o možnosti prijave. Le z aktivnim delom na področju lovske kinologije v vseh delih Slovenije bomo lahko zagotovili tako usposobljenost vodnikov lovskih psov kot zadostno število lovskih psov, usposobljenih za delo v lovišču ter preprečili upadanje števila vodnikov lovskih psov.

Komisija za lovsko kinologijo LZS

Shrani permalink.

Comments are closed.