Dodatni razpisi za območne lovske zveze na področju lovske kinologije

Komisija za lovsko kinologijo Lovske zveze Slovenije (LZS) razpisuje dodatna usposabljanja za vodnike lovskih psov.

Foto: Andrej Miklavčič

Usposabljanja, za katere organizacijo so odgovorne območne lovske zveze na podlagi izbora Komisije za lovsko kinologijo LZS prek prijave na razpis, so namenjena vodnikom lovskih psov, na katerih pridobijo pomembne informacije ter znanje o vzgoji in šolanju lovsko uporabnih psov. V sklopu dodatnih razpisov so predvidena tri usposabljanja, in sicer:

• Razpis usposabljanja za vodnike lovskih psov v nudenju prve pomoči 2024 – v živo;
  • Razpis usposabljanje za vodnike krvosledcev 2024 – začetni;
  • Razpis usposabljanja za vodnike krvosledcev 2024 – nadaljevalni.

Apeliramo na vse območne lovske zveze, naj razpise pregledajo in presodijo o možnosti za prijavo. Le z aktivnim delom na področju lovske kinologije v vseh delih Slovenije bomo lahko zagotovili tako usposobljenost vodnikov lovskih psov kot zadostno število lovskih psov, usposobljenih za delo v lovišču. Z dvigom zainteresiranosti lovcev za nakup lovskega psa pa na dolgi rok preprečili upad števila vodnikov lovskih psov na območju Slovenije.

Komisija za lovsko kinologijo LZS