Kako do nove lovske izkaznice

Lovska izkaznica je identifikacijski dokument, s katerim lovec dokazuje (skupaj s hologramsko nalepko za tekoče leto) pravico do samostojnega lova v lovišču upravljavca lovišča, na katerega se izdana lovska izkaznica nanaša.

Vlogo za izdajo lovske izkaznice vam lahko tajnik ali administrator lovske družine izpiše neposredno iz evidenčnega kartona člana LD v Lisjaku.

  • Za prvo zaprosilo za izdajo lovske izkaznice morate priložiti popolno izpolnjeno in podpisano vlogo na obrazcu, svojo fotografijo in potrdilo o nekaznovanju.
  • Lovci, ki imate sklenjen sporazum z loviščem s posebnim namenom (LPN) o pravici do udejstvovanja pri lovu v LPN morate vlogi za izdajo lovske izkaznice predložiti popolno izpolnjeno in podpisano vlogo, fotografijo (če ni objavljena v Lisjaku), potrdilo o nekaznovanju in potrdilo o pravici udejstvovanja v lovu (sporazum z upravljavcem lovišča).
  • Lovci, ki niste včlanjeni v nobeno od lovskih družin (ostali upravičenci) morate priložiti popolno izpolnjeno in podpisano vlogo, fotografijo (če ni objavljena v Lisjaku) in potrdilo o nekaznovanju.

Obrazci so objavljeni na naši spletni strani v zavihku zakonodaja in zavihku informacijsko središče.

Fotografija mora kazati vlagateljevo pravo podobo in ne sme biti retuširana. Vlagatelj mora biti fotografiran v lovskem kroju, od spredaj, z odkritim čelom in obrazom, brez klobuka, čepice, rute ali drugega pokrivala in pred monotonim ozadjem.

Strošek izdelave lovske izkaznice je za člane članic 10,00 € (z DDV), za ostale upravičence 24,40 € (z DDV). Plačate ga na TRR LZS št.: SI56 0201 0001 5687 097 s pripisom – za lovsko izkaznico ter ime in priimek lovca.

Shrani permalink.

Comments are closed.