Strelska liga ZLD Prlekija 2024

Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Zvezi lovskih družin (ZLD) Prlekija je od maja do oktobra 2024 organizirala strelsko ligo v streljanju na glinaste golobe – lovski položaj.

Foto: Andrej Rugole

Izvedenih je bilo pet kol, v vsakem kolu so streljali po eno serijo po 25 glinastih golobov. Za končno uvrstitev se je odštel najslabši dosežek. Posamezna tekmovanja (kola) so izvedle sodelujoče lovske družine na svojih streliščih, ki so po koncu vsakega tekmovanja lovske strelce pogostile z malico.

Tekmovalo je 33 strelcev in ena strelka iz petih lovskih družin, članic ZLD Prlekija, in sicer: LD Apače, LD Negova, LD Videm ob Ščavnici, LD Križevci in LD Mala Nedelja. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: člani, veterani in superveterani. Tekmovala je tudi ena strelka, članica LD Apače, Anica Ščap, kar nas še posebej veseli.

Zaključek letošnje strelske lige ZLD Prlekija je bil 5. oktobra v LD Mala Nedelja, kjer so bile najbolje uvrščenim v posamezni kategoriji podeljene zaslužene nagrade. Posebno nagrado sta prejela tudi najstarejši strelec – Franc Vajndorfer iz LD Mala Nedelja in Anica Ščap, kot edina ženska strelka. Nagrade sta podelila predsednik ZLD Prlekija Branko Žnidarič in predsednik Komisije za lovsko strelstvo ZLD Prlekija Marjan Kaučič.

Slednja sta ob koncu prireditve prisotnim predstavila predlog Pravilnika o lovskem strelstvu in strelskih tekmovanjih ZLD Prlekija, v katerem so podrobneje opredeljeni postopki izvedbe strelske lige, udeležbe na državnem strelskem tekmovanju in pokrivanje stroškov udeležbe na državnem tekmovanju. Prisotni smo se soglasno dogovorili, da tudi v prihodnjem letu nadaljujemo s strelsko ligo, z željo, da se za sodelovanje odločijo še LD Ljutomer, LD Radenci in LD Gornja Radgona.

Čestitke vsem strelcem in strelki za dosežene rezultate in zahvala sodelujočim lovskih družinam za pomoč pri organizaciji in izvedbi strelskih tekmovanj.

Andrej Rugole, tajnik ZDL Prlekija

Končni rezultati:

Shrani permalink.

Comments are closed.