Film o lovskih terierjih in jazbečarjih (Mali psi z velikim srcem) 2015

Komisija za lovsko kinologijo LZS je v sklopu razpisov posebnih nalog usposobljenih članic LZS izbrala ZLD Ljubljano za izvedbo snemanja filma o Slovenski lovski kinologiji v sodelovanju Produkcije F-Lov, ki jo vodi Marijan Likar. Po lanskoletni izdaji splošnega filma o lovski kinologiji smo se na LZS odločili, da vsako leto posnamemo predstavitev in delo določene lovske pasme. Za leto 2015 je zato sledila predstavitev in delo psov III. in IV. FCI skupine, torej lovskih terierjev in jazbečarjev. V veliko pomoč nam je bil poleg posameznih vodnikov navedenih pasem tudi Klub ljubiteljev psov jamarjev Slovenije s predsednico vzrejne komisije Damjano Švegelj Žnidaršič.

DVD ploščki filma so razdeljeni Zvezam lovskih družin, Lovsko kinološkim društvom, LZS, KZS, »linki« filma pa bodo objavljeni tudi na spletni strani LZS in KZS. Film je na voljo za ogled na spletnem naslovu https://youtu.be/-MSqdqeFrnk 

Izdelek je zaščiten z licenco Creative Common 2.5, ki vsem omogoča, da si izdelajo kopije in jih delijo dalje, če le ne služijo s tem in vsebine ne spreminjajo, ter seveda navajajo avtorje filma. To kopiranje in deljenje je torej zaželeno.